ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Στα μέσα Φεβρουαρίου θα κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα

Σημαντικές εξελίξεις προκύπτουν για την ημερομηνία που θα κάνει «πρεμιέρα» το Market Pass. Πρόκειται για το πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, το οποίο είναι γνωστό και ως «κάρτα αγορών», με το οποίο θα καλύπτεται το 10% του κόστους των τροφίμων και άλλων αγαθών πρώτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες εκδόθηκε το ΦΕΚ με τις λεπτομέρειες του Market Pass, ενώ δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες. Το Market Pass θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Market Pass: Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα
Το τελευταίο διάστημα είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι το Market Pass θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αυτή η ημερομηνία δεν ισχύει. Η πλατφόρμα, κατά τις ίδιες πηγές, αυτό το δίαστημα ετοιμάζεται και θα βγει στον αέρα όταν θα είναι έτοιμη. Αυτό υπολογίζεται να γίνει κατά τα μέσα Φεβρουαρίου ή και λίγες ημέρες αργότερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Το Market Pass θα ισχύει από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023. Ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι ότι κάθε νοικοκυριό θα κάνει μια αίτηση -και όχι διαφορετική αίτηση κάθε μέλος του νοικοκυριού. Βάσει των τελευταίων δεδομένων προκύπτει ότι οι πρώτες πληρωμές, για το δίμηνο Φεβρουαρίου και Μαρτίου θα γίνουν περί τα μέσα Μαρτίου. Οι επόμενες πληρωμές θα πραγματοποιούνται στις αρχές κάθε μήνα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του market pass
Με το ΦΕΚ ορίζονται οι δικαιούχοι, τα ποσά και οι λοιπές ρυθμίσεις που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή. Οι δικαιούχοι θα κληθούν το επόμενο διάστημα, πιθανότατα μετά τα μέσα Φεβρουαρίου να κάνουν τις δηλώσεις τους, με τα στοιχεία τους μέσω TAXIS για να λάβουν το βοήθημα. Στο σύνολο του νοικοκυριού, ένα άτομο θα λάβει την ενίσχυση και όχι μεμονωμένα κάθε άτομο, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν επιδοτούνται.

Συγκεκριμένα:

  • Οι άγαμοι για να πάρουν την ενίσχυση θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
  • Έγγαμος χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδί θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 1 παιδί ή μονογονεϊκή 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 29.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 2 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 34.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 3 παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 39.000 ευρώ.
  • Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία οι άγαμοι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές έως 400.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση