ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαθητές δημιουργούν πρωτότυπα αντικείμενα με παλιά ρούχα

Με αμείωτο ενδιαφέρον οι μαθητές της τρίτης τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς συμμετείχαν στη δράση “Creative reuse of old clothes”, που οργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, σε συνεργασία με την East-West Greece.

«Προωθούμε την ανακύκλωση και ενημερώνουμε διαρκώς τους μικρούς μας πολίτες. Μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών μας, που είναι το μέλλον του τόπου, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, αρκεί να γίνει συνείδηση, πως όλοι μαζί, από τον μικρότερο, μέχρι τον μεγαλύτερο πολίτη, οφείλουμε στο περιβάλλον σεβασμό. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι το σπίτι μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος συμμετείχε στη δράση μαζί με τα παιδιά και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τις κατασκευές τους.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση που μπορούν να κάνουν με τα ρούχα και τα υποδήματά τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τρισδιάστατα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με τη βοήθεια και καθοδήγηση εικαστικού, συνεργάτη της East West Greece.

Οι μαθητές έμαθαν ότι 15kg ρουχισμού αποσύρει ετησίως κάθε ευρωπαίος πολίτης, ενώ το 85% των ειδών ένδυσης καταλήγει στις χωματερές. Επιπλέον 2.500lt νερού απαιτούνται για την κατασκευή ενός t-shirt και άλλα 8.500lt για την κατασκευή ενός τζιν.

 

Αφήστε μια απάντηση