ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις..

Την παγίωση της διαφοράς της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κοντά – ή και πάνω – από τις 10 ποσοστιαίες μονάδες καταδεικνύουν τα ευρήματα δύο νέων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Ελεύθερου Τύπου, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγράφει διπλάσια ποσοστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝΕΛ όπως και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2% και μένουν εκτός Βουλής, ενώ To Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα καταγράφουν 1,5%. Σε διψήφια ποσοστά, 12,5%, παραμένουν οι αναποφάσιστοι, ενώ 5,7% δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν, 2% ότι θα ρίξουν λευκό/ άκυρο και 3% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll μεγάλη είναι η υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι 14% που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, όπως επίσης και στην παράσταση νίκης καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για την εφημερίδα Real News. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1% όπως επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.

Αφήστε μια απάντηση