ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Μερκούρεια” και “Βαλκανική Πλατεία”

Πιστός στο ραντεβού του με τα θερινά πολιτιστικά δρώμενα ο δήμος Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης, προσφέρει πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών με τα “Μερκούρεια” και την “Βαλκανική Πλατεία”. Τον κύκλο των εκδηλώσεων θα τον ανοίξουν τα “Μερκούρεια” (20-28 Αυγούστου) που βάζουν, για 24η χρονιά, δυναμικά τη σφραγίδα τους στη θεατρική αναζήτηση του κοινού, στηρίζοντας ταυτόχρονα τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

Στα φετινά “Μερκούρεια” θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις “Σμύρνη μου Αγαπημένη”, “Γκόλφω forever”, “Οι ηλίθιοι” (από το ΚΘΒΕ), “80 χρόνια Μάνος Ελευθερίου” (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης), “Το τάβλι” (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων), “Από το γάμο στο διαζύγιο”, (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας  – Θεσσαλικό  Θέατρο), “Άγρια Δύση” (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών), “Ίων” (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας), “Τρωάδες” (Θεατρική Ομάδα Κωφών και “Τρελά Χρώματα”, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης).

Την σκυτάλη θα πάρει, αρχές Σεπτεμβρίου, η “Βαλκανική Πλατεία”, (2-9 Σεπτεμβρίου) με ένα μείγμα μουσικών, χορευτικών και θεατρικών εκδηλώσεων, που μεταφέρει την αίσθηση της πολυπολιτισμικής γιορτής των Βαλκανίων και  το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών.

Προάγγελο της “Βαλκανικής Πλατείας” αποτελεί το γλέντι που θα στήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου τα χορευτικά συγκροτήματα του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στην πλατεία Ειρήνης.
Συναυλία θα δώσουν η  Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, η Bilja Krsti? (Σερβία) και οι Gadjo Dilo (Ελλάδα), το συγκρότημα Oranitza (Βουλγαρία) και οι  Mode Plagal (Ελλάδα), η Rovena Ibrahimi και ο Alban Plovishti (Αλβανία), η  Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ζιώγαλας και οι Κωνσταντίνος και  Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Αφήστε μια απάντηση