ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Yπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά το εμβληματικό έργο

Με τη φράση ‘’Το στρατόπεδο Παύλου Μελά είναι το θεμέλιο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά είναι το μέλλον΄΄ ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στο Κτίριο Χ εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας συνυπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση με τον Αθανάσιο Παπανικολάου εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Δυναμική Έργων Α.Ε. – Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε. κηρύσσοντας έτσι την έναρξη μιας νέας εποχής για τον δημόσιο, κοινωνικό χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά που θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την κοινωνική επίδραση και την οικονομική εξέλιξη.

Οι υπογραφές στη λιτή αλλά μεγίστης σημασίας εκδήλωση σημαίνουν ότι ξεκινούν οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο που θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης με το έργο να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

«Αγώνες και διεκδικήσεις 30 ετών της κοινωνίας των πολιτών και των εκπροσώπων της σήμερα δικαιώνονται, αποκτούν νόημα και ουσία. Σήμερα το όραμα της διοίκησής μας γίνεται πράξη, οι σχεδιασμοί και οι μακέτες γίνονται απτή πραγματικότητα, η αναβλητικότητα της γραφειοκρατίας μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Σήμερα, στο βιβλίο που λέγεται Στρατόπεδο Παύλου Μελά βάζουμε σελιδοδείκτη και οι νέες σελίδες του Μητροπολιτικού Πάρκου είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν καινούργιες αράδες από το μελάνι της καινοτομίας και της δημιουργικότητας».

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του στόχου. «Αυτές τις στιγμές θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος. Τους Δημάρχους Σταυρούπολης που έγραψαν τα πρώτα γράμματα στη διεκδίκηση του στρατοπέδου, τον αείμνηστο Χρήστο Τσακίρη και τον Σπύρο Μπαρούτα και αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια και έριξαν το νερό στον μύλο της υλοποίησης.

Τον Δήμαρχο Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη που ήταν σήμερα μαζί μας στην υπογραφή της σύμβασης και τον Δήμαρχο Σταυρούπολης και πρώτο Δήμαρχο Παύλου Μελά Διαμαντή Παπαδόπουλο που από ψηλά θα είναι περήφανος, καθώς το πρώην στρατόπεδο και η αξιοποίησή του ήταν για τον ίδιο προτεραιότητα και πίεσε προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε η πόλη μας να αποτελέσει στο μέλλον πρότυπο και καύχημα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους υπαλλήλους του δήμου μας και τους εξωτερικούς συνεργάτες που αφιέρωσαν ατελείωτο χρόνο και κόπο για τις μελέτες, τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την προσπάθεια μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης στις 27 Οκτωβρίου του 2017 έως και σήμερα. Στελέχη αυτής της Κυβέρνησης και της προηγούμενης που βοήθησαν να ξεπεράσουμε τους σκοπέλους της γραφειοκρατίας και το εκκρεμές των ευθυνών.

Να ευχαριστήσω την προηγούμενη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που υλοποίησε την παραχώρηση και τη σημερινή κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το έργο μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα που πίστεψε θερμά και στήριξε έμπρακτα την προσπάθειά μας, πετυχαίνοντας γενναία χρηματοδότηση και επιλύοντας σημαντικά εμπόδια που προέκυψαν.

Ευχαριστώ την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου για την εμπνευσμένη καθοδήγηση. Θα σταθώ στην τεράστια βοήθεια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κυρίου Βαρνάβα, από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της διοίκησής μου, τον Σεπτέμβριο του 2014 και τη συμβολή του για να κερδίσουμε τη μάχη για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου».

 

Αφήστε μια απάντηση