ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μητρόπουλος: Ερχεται «σφαγή» σε χιλιάδες επικουρικές συντάξεις..

Έρχεται νέα μεγάλη σφαγή στις επικουρικές συντάξεις με τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το εργασιακό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, Αλέξη Μητρόπουλο. Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στον Real FM τόνισε ότι «η χειρότερη ρύθμιση είναι η σφαγή των επικουρικών συντάξεων μέχρι τα τέλη του έτους. Αφορά όλες τις εκκρεμούσες αιτήσεις για επικουρική σύνταξη, όπου από το 2002 μέχρι τότε που θα εκδοθούν οι αποφάσεις για τη σύνταξη, θα εφαρμοστούν τα νέα μειωμένα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου που εκεί με τον αλγόριθμο που θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση θα έχουμε νέα, μεγάλη, σφαγή των επικουρικών συντάξεων».Μητρόπουλος.

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ποσοστό που θα φτάσει η μείωση των επικουρικών συντάξεων, είπε: «Τουλάχιστον 20%. Αφορά όλες που έγιναν οι αιτήσεις τους από 1ης/1/2015 και μετά, αυτές που δεν εξεδίδοντο ως αποφάσεις. Η σκληρή ρύθμιση είναι αυτή». Ακόμη, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας εκφράζοντας την ανησυχία του ότι οι νέες διατάξεις δεν πρόκειται να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας.

«Ένας εργαζόμενος που είναι απλήρωτος για 4 μήνες και θέλει τα χρήματά του και την εργασία του, το να του δίνεις το δικαίωμα να κατάσχει περιουσία του εργοδότη και να παίρνει το καταγγελτήριο να πηγαίνει στον ΟΑΕΔ να παίρνει επίδομα δεν ξέρω αν είναι επιλογή του εργαζόμενου τον οποίο προστατεύει το νομοσχέδιο. Επιλογή του εργαζόμενου είναι το κράτος να παρέμβει να πείσει τον εργοδότη και να τον πληρώσει και να τον κρατήσει στη δουλειά. Υπό αυτή την έννοια οι συντάκτες του νομοσχεδίου δεν είναι καλώς ενημερωμένοι για τις σκληρές τάσεις στην αγορά εργασίας», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση