Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή…»

0

Ένα χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, το 2024 και όχι το 2025 θα ολοκληρωθεί η παραλαβή και των 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τανάγρα κατά την τελετή παραλαβής των πρώτων 6 Rafale από τη Γαλλία.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε προς την Τουρκία ότι με την αγορά των Rafale αλλά και των άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη «η Ελλάδα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή αλλά κρατά ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα έχει κυρίως τη δύναμη των επιχειρημάτων και όχι τόσο των όπλων, καθώς τα δεύτερα αποτρέπουν τις προκλήσεις ενώ τα επιχειρήματα επιτρέπουν τις συγκλίσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η αγορά των πρώτων μαχητικών μετά από μία δεκαετία αποτελεί «πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα μας» τονίζοντας ότι ανοίγει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα που «ακμάζει αμυντικά και διπλωματικά».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός πέραν της ανανέωσης του στόλου της πολεμικής αεροπορίας υπογράμμισε ότι η απόκτηση των Rafale καθώς και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη συνδέονται και με τις «επίκαιρες ανάγκες της εθνικής αμυντικής μας θωράκισης» στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια «γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής» σημειώνοντας ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία με το νέο όπλο γίνεται μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο ενώ «σφραγίζεται η συμπαράταξη Γαλλίας και Ελλάδας».

 

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.