ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πολιτικός σεισμός πήραμε έγκριση για να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη δήλωση από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς μετά το θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές 2023. Ο πρωθυπουργός, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε συγκινημένος από το αποτέλεσμα και έκανε λόγο για καταλυτικά μηνύματα της κάλπης.

«Η ΝΔ έχει την έγκριση να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Το ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις για καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και μία Ελλάδα ασφαλή» είπε, μεταξύ άλλων.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είπε κάτι παραπάνω σε σχέση με τη διερευνητική εντολή, λέγοντας πως «αύριο θα ακολουθήσω ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα». Ωστόσο, πρόσθεσε την πάγια θέση του ότι «τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια» και πως «τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι σταθερές κυβερνήσεις».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, ουσιαστικά, δεύτερες εκλογές, λέγοντας πως «όλοι καλούμαστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, για να έχει η πατρίδα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, που να πιστεύει αλλά και να μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό», αναφερόμενος στον αποψινό εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ, και επισήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες έδωσαν εντολή για έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας, εγκρίνοντας την επιλογή του ιδίου και της ΝΔ για αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

 

Αφήστε μια απάντηση