ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η κυβέρνηση απέτυχε και στο ποδόσφαιρο

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της ασκεί η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό εχθές στην Τούμπα, όπου ο Ιβάν Σαββίδης εισήλθε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για το γκολ της ομάδας του που δεν μέτρησε, ζητώντας παράλληλα από τους παίκτες του να αποχωρήσουν.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια ακόμη θλιβερή απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Γεγονότα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών, προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς. Η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής».

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως παρακολουθεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως έπειτα από τρία χρόνια, έχει αποτύχει. «Κριτήριο για το αν πηγαίνει καλά ο ελληνικός αθλητισμός -και δη το ελληνικό ποδόσφαιρο- είναι αν ένας πατέρας μπορεί να πάρει τα παιδιά του και την οικογένειά του και να πηγαίνουν στο γήπεδο. Προφανώς αυτό δε μπορεί να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει, με ημίμετρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να διορθωθεί μια κατάσταση που έχει πάρει στραβό δρόμο. Δεν έχει τη δυνατότητα ούτε τη δύναμη ένας υφυπουργός Αθλητισμού να σηκώσει το βάρος μόνος του και πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις» είπε, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει στις τρεις εξουσίες και να τις διαπλέκει.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, διερωτήθηκε από πού κρατάει τον κ. Τσίπρα ο Ιβάν Σαββίδης τονίζοντας πως είναι αδύνατον να μπαίνει κάποιος με όπλο στο γήπεδο, από τη στιγμή που στο γήπεδο δεν οπλοφορούν ούτε καν οι αστυνομικοί. Κάποιος που παραβιάζει εξόφθαλμα το νόμο, προφανώς αισθάνεται ότι έχει κάποιο πλεονέκτημα, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αφήστε μια απάντηση