ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Με τις μεταγωγές Κουφοντίνα-Ξηρού ο Τσίπρας κλείνει το μάτι στο εκλογικό του ακροατήριο

«Καθαρά κυβερνητική απόφαση» χαρακτηρίζει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στις Αγροτικές Φυλακές Λάρισας και του Ξηρού στις Φυλακές Χαλκίδας ο αν. τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τις μεταγωγές αυτές «κλείνει το μάτι» σε ένα μέρος του ιστορικού εκλογικού του ακροατηρίου, καθώς επιχειρεί να ξαναπαίξει πολιτική πρέφα με αριστερά σημαδεμένα χαρτιά. «Μην κοροϊδευόμαστε. Υπάρχουν άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι πολλοί η αλήθεια είναι, που πραγματικά θεωρούν τον Κουφοντίνα νέο Καραϊσκάκη!», τονίζει.

Όσον αφορά τις προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική Οικονομία μετά τις 20 Αυγούστου, απαριθμώντας αποκαρδιωτικά στοιχεία της ελληνικής πραγματικότητας σημειώνει: «Η Ελλάδα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της. Οι συντάξεις της εποχής Κατρούγκαλου είναι της τάξεως των 300 ευρώ και οι συντάξεις χηρείας δεν φτάνουν ούτε για μερικές επισκέψεις σε ταχυφαγείο».

Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές ο κ. Καραγκούνης αναρωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός, «που έκανε λάθος σε όλες του τις επιλογές τότε, θα κάνει το σωστό σε όλες του τις επιλογές τώρα».

Τέλος, για τις προτεραιότητες της ΝΔ στη Δικαιοσύνη είπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-justice). Το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από τον Οκτώβριο του 2015, αλλά η ανικανότητα της κυβέρνησης και σε αυτόν τον τομέα, έχει οδηγήσει την υλοποίησή του να παίρνει συνεχείς παρατάσεις.

Αφήστε μια απάντηση