ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Αστυνομικό Μέγαρο στην Βέροια

Ακόμα ένα κτιριακό ΣΔΙΤ είναι προ των πυλών, καθώς προετοιμάζεται διαγωνισμός για την κατασκευή πέντε νέων αστυνομικών μεγάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει από τον Ιούνιο η πρόταση στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην επόμενη σύγκληση της Διυπουργικής Επιτροπής το έργο θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα προταθούν για να πάρουν το πράσινο φως.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με την έγκριση του έργου θα ακολουθήσει σύντομα (εντός Φθινοπώρου) η προκήρυξη του διαγωνισμού ΣΔΙΤ με την πρώτη φάση που θα είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Τα πέντε αστυνομικά μέγαρα θα κατασκευαστούν σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα, Βέροια και Αλεξανδρούπολη. Αναθέτουσα Αρχή του έργου θα είναι η ΚΤΥΠ Α.Ε. και το κόστος εκτιμάται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Στο έργο περιλαμβάνεται η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση των πέντε παραπάνω αστυνομικών μεγάρων. Η νέα αυτή ΣΔΙΤ αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών, όπως άλλωστε έχει συμβεί σχεδόν με όλα τα ΣΔΙΤ που έχουν βγει στην επιφάνεια.

Παράλληλα η ΚΤΥΠ προετοιμάζει αυτή την εποχή την κατασκευή 25-30 νέων σχολείων στην Αττική. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έχουν εξασφαλιστεί περίπου 10 εκατ. ευρώ για μελέτες που αφορούν νέα σχολικά συγκροτήματα. Τα χρήματα αυτά έρχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

Ήδη οι πρώτοι διαγωνισμοί μελετών είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι το 2022 να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών. Επόμενο βήμα θα είναι η ένταξη των έργων για σχολεία στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και η έναρξη των δημόσιων διαγωνισμών. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να έχουν βρεθεί τα ακίνητα για αυτά τα σχολεία και να καλύψουν ανάγκες σε περιοχές που έχουν άμεσες ανάγκης νέων σχολικών κτιρίων.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει ένα άλλο φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση 17 νοσοκομείων που θα εξοικονομήσει σημαντικά κονδύλια στην καθημερινή λειτουργία τους και θα μειώσει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Τα έργα θα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση