ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα ή εκλογές;

Είναι πλέον στην καθημερινή ατζέντα των πολιτικών εξελίξεων ίσως και στο μενού των θεμάτων που απασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου, οι πρόωρες εκλογές στην χώρα μας, με χρονικό ορίζοντα σύμφωνα με τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, τον Μάρτιο του 2017. Είναι περισσότερο από προφανές ότι οι τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπως το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, (ενός πρωθυπουργού που υπόγραψε μαζί με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ μνημόνιο και ετοιμάζεται να υπογράψει ακόμη ένα καινούργιο με σκληρά μέτρα κατά του εισοδήματος των Ελλήνων) έχουν προεκλογική χροιά, αν αναλογιστεί κανείς ότι λίγους μήνες νωρίτερα έκοψε σε χιλιάδες συνταξιούχους το ΕΚΑΣ δημιουργώντας αρνητικό κλίμα.

Ούτε φυσικά μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός (που ανέφεραν πηγές στις Βρυξέλλες) όταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα στο Eurogroup «δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές» εισπράττοντας την απάντηση «αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε» (!).. Παρότι πληροφορίες επιμένουν πως στο plan b του πρωθυπουργού δεν υπάρχει η επιλογή της προσφυγής στις κάλπες, αλλά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με παράλληλη ανακοίνωση μέτρων για το χρέος, πολλοί είναι αυτοί ακόμη και μέσα στο κυβερνών κόμμα που αναζητούν «ηρωϊκή έξοδο» βλέποντας ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι έτοιμο να σκάσει, άσχετα με το ότι δεν προβαίνει σε ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας..Τις εκλογές λένε δεν τις θέλουν οι «βολεμένοι» διευθυντές ΔΕΚΟ και άλλων Οργανισμών που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει εισπράττουν τον παχυλό μισθό τους!! Οι «πραιτωριανοί» δηλαδή!! Σε σχέση με τους κοινοβουλευτικούς που σκέφτονται πώς να πάνε στις πόλεις τους και να αντικρύσουν τον κόσμο!!

Το γεγονός μάλιστα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε καθημερινή βάση μας θυμίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους δηλαδή το 2019 κάνει ακόμη περισσότερο ετοιμοπόλεμα τα κόμματα που.. ήδη έχουν έτοιμα στα σκαριά τα ψηφοδέλτια τους.. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας με «δανεικούς» ψηφοφόρους κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό αλλά και από την Αριστερά! Μια ζωή το ΚΚΕ εσωτερικού αρχικά και στη συνέχεια η ΕΑΡ, ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ κυμαινόταν ως κόμμα με εκλογική απήχηση κάτω του 5%. Ξαφνικά βρέθηκε με το …επταπλάσιο (!) ποσοστό του μέγιστου που είχε κατορθώσει να πάρει ως κόμμα στα σχεδόν σαράντα χρόνια ύπαρξής του, με τις συνεχείς μεταμορφώσεις του πότε σκίζοντας μνημόνια και πότε υπογράφοντας τα φωνάζοντας ηχηρά στην βουλή Ναι σε Όλα!!

Δυστυχώς οι πολίτες διαψεύστηκαν παταγωδώς, από την κυβέρνηση Τσίπρα που διαρκώς απολογείται προς το λαό για το ποιοι είναι οι λόγοι που την υποχρεώνουν να υποχωρεί συνεχώς στις πιέσεις των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Δεν κατορθώνει να αντισταθεί πουθενά, σε κανέναν ουσιαστικά τομέα που θα βελτίωνε την οικονομική κατάσταση του λαού μας, δυστυχώς. Με άλλα λόγια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οριακή, δεν αποτελεί εγγύηση για την ομαλή πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση όταν σχεδόν καθημερινά στελέχη και των δύο κυβερνώντων κομμάτων προκαλούν την κοινωνία με τα λεγόμενα τους και τις συμπεριφορές τους γεμάτες αριβισμό και κυνικότητα!!

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε αδιέξοδο! Δεν έχει ηγετικές φυσιογνωμίες στο κόμμα του και οι ελάχιστοι λαμπεροί βουλευτές του θα χαθούν σαν νερόφουσκες αν βγει δεύτερος, μετά τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!! Όχι μόνο γιατί θα έρθει το τέλος της πολιτικής του καριέρας αλλά το τέλος αυτό θα είναι και πλήρως εξευτελιστικό, τόσο που θα τον διασύρει τουλάχιστον για ολόκληρο τον 21ο αιώνα ως «φονέα της Αριστεράς» με τη διακυβέρνηση που άσκησε. Έτσι κι αλλιώς φυσικά ολόκληρη η Αριστερά θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τη διακυβέρνηση Τσίπρα.

Αφήστε μια απάντηση