Νέα μέτρα σε ισχύ: Όλες οι αλλαγές σε εργασία, εστίαση, λιανεμπόριο

0

Τα νέα μέτρα που ισχύουν έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, αφορούν κυρίως στον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από δραστηριότητες και διασκέδαση, θέτοντάς τους σε ένα ιδιότυπο lockdown, καθώς δεν θα μπορούν να μπουν, σε σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια. Η είσοδός τους δεν θα είναι εφικτή ούτε και με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Κατά τα άλλα, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν πλέον στις 10 το πρωί, ενώ η προσέλευση στους χώρους εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, θα γίνεται κλιμακωτά και με κυλιόμενο ωράριο.

Πλέον οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν ούτε με τεστ σε κλειστούς χώρους και συγκεκριμένα σε:
– Εστίαση
– Κέντρα διασκέδασης
– Θέατρα
– Κινηματογράφοι
– Μουσεία
– Εκθέσεις
– Συνέδρια
– Γυμναστήρια
– Γήπεδα

Με rapid test θα μπορούν να εισέρχονται σε:
– Εκκλησίες
– Λιανεμπόριο
– Κομμωτήρια
– Ανοιχτοί Χώροι Εστίασης

Ελεύθερη πρόσβαση θα έχουν σε:
– Σουπερμάρκετ
– Καταστήματα τροφίμων
– Βενζινάδικα
– Φαρμακεία

Σημειώνεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ τα πρώτα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, όπως και ο κανόνας της τήρησης αποστάσεων ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς.

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.