ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Νέοι μόνιμοι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Περαιτέρω μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευση ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τη νέα πρόσκληση για 3.770 περαιτέρω μόνιμους διορισμούς. Τους 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών είχε προαναγγείλει η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στις 25 Μαρτίου, ενώ στις 24 Απριλίου η κατανομή των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών 2023 είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για την τελική έγκριση.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια των περίπου 24.700 μόνιμων διορισμών, των πρώτων που πραγματοποιήθηκαν μετά από 12 χρόνια στην εκπαίδευση, συνεχίζουμε την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας με 3.770 περαιτέρω μόνιμους διορισμούς. Στόχος μας, η βέλτιστη στελέχωση των σχολείων μας, οι πιο σταθεροί δεσμοί των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης των εκπαιδευτικών μας, η καλύτερη οργάνωση της σχολικής μονάδας. Και οι αναπληρωτές να επιτελούν πράγματι έργο αναπλήρωσης και όχι μόνιμο εκπαιδευτικό έργο».

Σε tweet της ανέφερε πως «για 12 χρόνια δεν είχαν γίνει διορισμοί εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση. Από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν ήδη γίνει 24.700 και μόλις βγήκε η πρόσκληση και για άλλους 3.770, σύνολο 28.470. Επενδύουμε σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, στο ανθρώπινο δυναμικό μας. Στην πράξη, όχι στα λόγια».

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και εστάλη προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανακοινώνεται ο αριθμός, κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, καθώς και περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς και καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές διορισμού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου για το περιεχόμενό της, καθώς και την ακριβή προθεσμία εντός της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τον διορισμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση