ΑΡΘΡΑ

Νεολαία και Εκλογές: Σχέση πάθους και… μίσους!

Υπογράφουν η κ. Αγγελική (Άντζελα) Πατούλια, Ασκούμενη Δικηγόρος / Απόφοιτη Παν. Κύπρου
και ο κ. Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Το 2023 μπήκε για τα καλά και θα έχει αρκετές κάλπες σε κάθε θεσμικό επίπεδο. Αργότερα, μέσα στο 2024, θα έχουμε και πανευρωπαϊκές κάλπες. Από το 2010 με πολύ έντονο και δυναμικό τρόπο, ίσως λίγο αργά-αργά αλλά πολύ σταθερά η Νέα Γενιά παίρνει τον λόγο, αναλαμβάνει τα ηνία. Δεν είναι τυχαιο, ότι συμφωνα με επίσημα στοιχεία ο μέσος όρος ηλικίας σε όλες τις θεσμικές και διοικητικές βαθμίδες –ανά την πατρίδα- είναι κοντά στο 45-47! Ο ενεργός ρόλος της νεολαίας 17-32 στα οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικά δρώμενα του τόπου μας είναι εξέχουσας σημασίας για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Άλλωστε, Πρόοδος χωρίς Νέες και Νέους δεν θεωρείται Πρόοδος. Όμως, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι μπαίνουν στην πολιτική δεν είναι αφελείς και το έχουν ουκ ολίγες φορές αποδείξει όντας οι καλύτεροι εκπρόσωποι της γενιάς μας στο κάθε πολιτικό κόμμα σε κάθε θεσμικό επίπεδο. Άρα, ποιο χαρακτηριστικό της νεολαίας είναι το πιο κρίσιμο στο να καθοριστεί η θέση της εντός οργάνων. Είναι η δίψα για ανάδειξη, απόδειξη, και ανέλιξη.

Ανάδειξη στον οργανισμό που εντάσσεται ο καθένας. Απόδειξη στον εαυτό του, το στενό του περιβάλλον και τους κομματικούς μικρούς και μεγάλους ηγέτες, δηλαδή και εντός και εκτός ιδεολογικού οργανισμού. Ανέλιξη σε προσωπικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αυτοί οι παράγοντες λοιπόν καθορίζουν τη θέση για κάθε νεοεμφανιζόμενο, ειδικότερα όμως για τους νέους, οι οποίοι είναι σε ηλικία όπου μαζί με τη νεότητα φέρουν και πολλές όμορφες Φιλοδοξίες.

Νεολαίοι 20-30-35 ετών λοιπόν που κατέρχονται υποψήφιοι ή που στηρίζουν υποψηφίους, χρησιμοποιούν πάντα τη λέξη ΑΛΛΑΓΗ, μα και τι να κάνουν λογικο είναι γιατι σίγουρα ολο και κάτι δεν θα μας αρέσει, μπορεί και πολλά. Η ανάγκη να καθορίζουμε εμείς το Μέλλον μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Για να πετύχουμε ένα καλύτερο Αύριο, για να έχουμε έναν καλύτερο Κόσμο να ζήσουμε και να κάνουμε Παιδιά και να μεγαλώσουμε τα Παιδιά μας, πρέπει να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες.

Μόνο τότε θα έχουμε πραγματική και λειτουργική Φωνή. Μόνο τότε οι Εκπρόσωποί μας θα εκπροσωπούν πρώτα εμάς ως Γενιά και μετά τα Κόμματά. Κατέλθετε στις κάλπες φιλες και φίλοι γύρω των 20 και 30 ετών. Ψηφίστε με γνώμονα το Μέλλον της Κοινωνίας μας. Ψηφίστε ανθρώπους με Όραμα πραγματικής Αλλαγής. Με διάθεση για όμορφους, σαγηνευτικούς, σχεδόν ερωτικούς, δημοκρατικούς και πατριωτικούς Αγώνες! Ψηφίστε ως υπερ-κοινωνικά όντα που θέλουν να δουν πραγματική αλλαγή λιγάκι έστω όσο ζουν… και όχι ως καρικατούρες ενός ανόητου θεάτρου σκιών χωρις ουσία και αποτέλεσμα. Κάψτε το timeline του κομματικού ενδοτισμού!

Αρκετά πια με τους παντός είδους λαϊκιστές και μωροφιλόδοξους! Αρκετά με τους αριστερούς αιθεροβάμονες,  που οραματίζονται κοινωνικές δυστοπίες, απέτυχαν ιστορικά, τέλος, να πάνε στο καλό! Αρκετά ποια με εκείνους που στον βωμό μια δήθεν φιλο-πατριωτικής υποκουλτουρας ταλαντεύουν και ρίχνουν χαμηλά την Δημοκρατία, την Χριστιανοσύνη, την Ελλάδα μας! Και οι δυο παραπάνω πλευρές δεν αγαπάνε τον τόπο μας, δεν υπηρετούν τους θεσμούς ορθά και ηθικά, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω… τους δοκιμάσαμε, τους ζυγίσαμε, βρεθήκαν ελλιπής και λίγοι… σπίτι τους, ΤΩΡΑ! Its now or never!

Ψηφίστε και αναδείξτε (δεν χρειάζεται να κατεβούμε όλες όλοι στις εκλογές προφανώς ο ένας εκ των 2 μας, που γραφουμε το άρθρο δεν θα κατέβει) επιστήμονες με πολλά Πτυχία, ιδιώτες με μεγάλη Επιτυχία, αγρότες και εργάτες και γεωργούς με 1000μετρα στον γλυκό κάματο της Ζωής, νέους Οικογενειάρχες και Νοικοκυραίους που μιλάνε για την Ελλάδα και δακρύζουν… σίγουρα υπάρχουν, να τους βρείτε, think out of the box!

Αυτό να είναι το legacy μας. Αξίζει να το προσπαθήσουμε, μπορούμε να το καταφέρουμε, εμείς είμαστε κυρίες, κύριοι και διαμορφωτές του Μέλλοντος μας! Και όταν κάποτε,  γίνουμε 40-50-60 και ο Θεός να δώσει και παραπάνω ετών, θα μπορούμε να λέμε ΝΑΙ εγω προσπάθησα, ήμουν παρούσα και παρόντας ΜΑΖΙ με τους χιλιάδες άλλες και άλλους. Γιατί όλα εκείνα που μας ενώνουν θα είναι πάντα περισσότερα από εκείνα μας χωρίζουν!

Γιατί το έχει ανάγκη η Κοινωνία μας, γιατί το χρωστάμε στην Δημοκρατία, γιατί αγαπάμε την Ελλάδα! Φταίνε τα πρόσωπα, δεν φταίνε οι θεσμοί, στείλτε τα στο σπίτι τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση