ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά από την 1η Μαΐου το θερινό τιμολόγιο

Αλλάζει από την προσεχή Δευτέρα, 1η Μαΐου, το ωράριο κατά το οποίο θα ισχύει το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, από την 1η Μαΐου 2023 έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος θερινής περιόδου.

Το ωράριο του θερινού νυχτερινού ρεύματος είναι συνεχές και αφορά το διάστημα από τις 23:00 έως τις 07:00, καθημερινά. Υπενθυμίζεται ότι το χειμερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος ξεκινά, κάθε χρόνο, από την 1η Νοεμβρίου και διατηρείται έως και την 30η Απριλίου. Το χειμερινό νυχτερινό ρεύμα έχει σπαστό ωράριο και συγκεκριμένα:

  • 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
  • 02:00 – 08:00 και 15:30 – 17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθύνονται στον Προμηθευτή τους.

Τι ισχύει όμως για όσους δεν έχουν ενεργοποιήσει νυχτερινό ρεύμα; Στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνεται ότι «εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε 2 χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη)».

Τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε μετρητή με χρονοχρέωση, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας, εφόσον ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδεται στο όνομά σας:

  • στην εφαρμογή εξυπηρέτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/
  • τηλεφωνικά στο 800 400 4000

Η δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης ανέρχεται σε 34,00 € συν ΦΠΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση