ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Καμμένος να υπερασπιστεί τη θέση της κυβέρνησης στο Σκοπιανό

Επιμένει στο διαχωρισμό της θέσης του Πάνου Καμμένου από την κυβερνητική στο ζήτημα των Σκοπίων ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως έκανε σαφές σε σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας «δεν είναι ένα θέμα της καθημερινότητας, αλλά ένα ζήτημα που μας απασχολεί 25 χρόνια» και για τον λόγο αυτόν τόνισε πως «απαιτείται η μέγιστη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αναφέρεται στην ακροδεξιά.

Σχετικά με τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι «υπήρξαν φωνές που ήθελαν να βάλουν ένα συγκεκριμένο προφίλ», συμπληρώνοντας πως «ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος που του αναλογεί». «Η αντίδραση, η διαμαρτυρία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, αφού δεν θέλουμε η άλλη πλευρά να έχει αλυτρωτικές τάσεις, να μην έχουμε κι εμείς», ανέφερε σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής.

Αναφορικά με τη διάσταση απόψεων που διαφαίνετα στους κόλπους της συγκυβέρνησης, σημείωσε πως «η κυβέρνηση είναι μία συγκατοίκηση, αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή τη θέση της, ο Πρωθυπουργός, ο ΥΠΕΞ εκφράζουν τη θέση της κυβέρνησης», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «η θέση του κ.Καμμένου αφορά τον Πάνο Καμμένο και μόνο», ενώ απαντώντας στην αντιπολίτευση χαρακτήρισε «αίολο» το επιχείρημα ότι θα πέσει η κυβέρνηση λόγω του σκοπιανού, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πολιτικά υπεύθυνο» και διερωτήθηκε «ποια είναι αλήθεια η θέση της ΝΔ;».

Τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη και σταθερή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτήν την προσέγγιση από τότε που ήταν στο 3% μέχρι και σήμερα που είναι στο 33%. Υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει πιο ξεκάθαρη θέση;», είπε σχετικά. Ο Πάνος Καμμένος «ως Υπουργός Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση, όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση», είπε και συμπλήρωσε πως είναι «άλλο όταν εκπροσωπεί τους ΑΝΕΛ». Χαρακτήρισε επίσης, «λάθος» την πρόταση για δημοψήφισμα και ζήτησε «εθνικά σωστή και επιβεβλημένη στάση, που θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας». «Θεωρώ λάθος τη συμμετοχή των βουλευτών των ΑΝΕΛ στη συγκέντρωση», είπε και έκανε λόγο για «πολλαπλά λάθη των ΑΝΕΛ πάνω στο ίδιο θέμα».

Αφήστε μια απάντηση