ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα”

Τις εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος Philoxenia και Hotelia της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε με στελέχη του ο Γιώργος Μπίκας, υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας και επικεφαλής του πολυσυλλεκτικού συνδυασμού “Επιχειρηματική Ανανέωση”, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα επαγγελματιών-συνεργατών του και σε προσκλήσεις φορέων. Επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου συμμετέχει η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, το περίπτερο του Δήμου Βέροιας, ενώ πήρε μέρος σε παράλληλες εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Χθες Σάββατο, κατά την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, στο περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, είχε εθιμοτυπική συνάντηση μαζί της, ενώ συναντήθηκε και συνομίλησε με τον τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνο Κόνσολα.

Την Παρασκευή, συμμετείχε στην εκδήλωση των εγκαινίων της Philoxenia και είχε συναντήσεις, με το νέο πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορμπίδη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, τον επ. πρόξενο της Λευκορωσίας και ιδιοκτήτη του Ομίλου Mouzenidis Group και της Ellinair Μπόρις Μουζενίδη, κ.α. Την ίδια ημέρα, μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθήνας και της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνο Μίχαλο, είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΠΙΚΑ
Με αφορμή την επίσκεψή του στις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, ο Γιώργος Μπίκας δήλωσε: “Η Ημαθία υπάρχει ως τουριστικός προορισμός και σκοπός είναι να το διεκδικήσει ακόμη περισσότερο, σε μεγαλύτερο εύρος και σε μεγαλύτερη θεματολογία. Δε φτάνει μόνο να αυξάνονται οι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας για λίγες ώρες αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να παραμένουν και να διαμένουν, να επισκεφθούν την τοπική αγορά, να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα, να αισθανθούν την Ημαθιώτικη φιλοξενία, να τη διαδώσουν και να ξανάρθουν. Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα και κύριος στόχος, μ΄ ένα Επιμελητήριο που θα μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια προβολής της Ημαθίας και στηρίζοντας έμπρακτα τους επαγγελματίες του τουρισμού και όλους τους συναφείς κλάδους”.

Αφήστε μια απάντηση