ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Έλληνες δεν είναι, πλέον, απογοητευμένοι. Είναι απελπισμένοι!!!

Ανοικτή επιστολή στην πολιτική ηγεσία της χώρας έστειλαν 40 περίπου Επιχειρηματικοί και κοινωνικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στην επιστολή που την υπογράφουν ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΕΣΘ, Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, Ομοσπονδίες, Δικηγορικός και Ιατρικός σύλλογος και πολλοί άλλοι αναφέρεται:

«Σε συνέχεια της κραυγής απόγνωσης που εξέφρασαν Επιχειρηματικοί και Κοινωνικοί Φορείς της Βόρειας Ελλάδας, μέσω της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ η οποία εστάλη στις 11/4/2017, και με δεδομένο ότι δεν είχαμε καμία ανταπόκριση από την πολιτική και πολιτειακή Ηγεσία, πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη των Φορέων την Τετάρτη 3 Μαϊου 2017, κατά την οποία αποφασίστηκε η επαναποστολή της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, προσθέτοντας το επίκαιρο θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Παραθέτουμε εκ νέου την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ και……….ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Με στόχο να εξαθλιωθεί ακόμη περισσότερο η ζωή μας, μόνο τα απολύτως απαραίτητα, πλέον, για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, εξαιρούνται από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, βάσει της πρόσφατης εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε., η οποία κωδικοποιεί τις διατάξεις του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο. Διερωτώμεθα, με ποια κριτήρια αξιολογούν τα περιττά και τα απαραίτητα στη ζωή των ανθρώπων οι κρατούντες που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις;  Προφανώς… βιώνοντας εκ του ασφαλούς και με μοναδικό κριτήριο να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους, στις πλάτες όλων εμάς: του Ιδιωτικού Τομέα.

Στη χώρα μας, βλέπουμε μια κοινωνία σε πλήρη ανημποριά, με το βλέμμα των ανθρώπων απλανές, να προσπαθεί να χωνέψει πώς είναι δυνατό να του συμβαίνουν αυτά. Βλέπουμε την αγωνία της κοινωνίας για το τι θα γίνει, πού πηγαίνει, πού θα βρίσκεται αύριο. Και μέσα σ’ όλο αυτό το σκηνικό του χάους, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, όχι για το αύριο αλλά για το σήμερα, πορευόμαστε και εμείς οι επιχειρηματίες, είτε έχουμε μικρές, είτε έχουμε μεγάλες επιχειρήσεις και οι οποίοι δεν γνωρίζουμε από πού να πιαστούμε, τι κινήσεις να κάνουμε στη δουλειά μας, πώς να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις. Νέες συνθήκες δημιουργούνται καθημερινά και ο πλέον αστάθμητος παράγοντας είναι το ίδιο το κράτος.
Η ελληνική επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε μία δίνη απόγνωσης, ενώ η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Capital controls, κακοδιαχείριση ενός δαιδαλώδους και γραφειοκρατικού δημόσιου τομέα, φορολογική εξαθλίωση και λανθασμένες επιλογές των κυβερνώντων και του δημόσιου τομέα, οι οποίοι χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει δουλειά και χρήμα στην αγορά, εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών, για οφειλές που δεν καταβάλλονται όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν. Η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνον το πορτοφόλι μας, το βιοτικό μας επίπεδο, ή τη δουλειά μας, αλλά επηρεάζει και τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Οι Έλληνες δεν είναι, πλέον, απογοητευμένοι. Είναι απελπισμένοι!!!

Άραγε το γνωρίζουν αυτό όλοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις εις βάρος της ζωής μας; Ζητούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων του Ν.4335/2015 που αφορούν στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις και πλειστηριασμούς) για την οφειλή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, καθώς και στην απόσυρση της πρόσφατης σχετικής εγκυκλίου της Α.Α.Δ.Ε.
Ζητούμε τον ακατάσχετο επιχειρησιακό λογαριασμό, για να μην στραγγαλιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.
Ζητούμε πλαφόν κέρδους στην μεταπώληση των κόκκινων δανείων από τα Funds.
Ζητούμε να πάψει να λειτουργεί ένα κράτος που να τιμωρεί την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και κάθε Έλληνα, με υπερτροφικούς φόρους, πρόστιμα, κυρώσεις, κατασχέσεις.

Ζητούμε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ .ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ …
(Ακολουθούν ονόματα και υπογραφές των φορέων οι οποίες είναι στην διάθεση της εφημερίδας)

Αφήστε μια απάντηση