ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι New York Times στηρίζουν τον Μπάιντεν: «O ηγέτης που χρειάζονται τώρα οι ΗΠΑ»

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία, χαρακτηρίζοντας τον Δημοκρατικό υποψήφιο έναν έμπειρο πολιτικό, που νοιάζεται για «τα συμφέροντα ολόκληρου του έθνους».

Περίπου δέκα μέρες μετά την ανάλογη κίνηση της Washington Post, τη σκυτάλη πήραν τώρα οι ΝΥΤ, που σημειώνουν στο άρθρο γνώμης ότι στηρίζουν τον Μπάιντεν επειδή «γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις», αλλά «διαθέτει την εμπειρία, το ταμπεραμέντο και τον χαρακτήρα να οδηγήσει το [αμερικανικό] έθνος μέσα απ’ αυτή την κοιλάδα [των οδυρμών] σ’ ένα φωτεινότερο, πιο ελπιδοφόρο μέλλον».

Σημειώνει ακόμη ότι ο Μπάιντεν είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει την τριπλή κρίση της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, την οικονομία που έχει γονατίσει και τις κοινωνικές αναταραχές. «Όταν θα πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες δεν θα επιλέξουν απλώς έναν ηγέτη. Θα αποφασίσουν πώς θα είναι η Αμερική. Θα αποφασίσουν αν είναι υπέρ του κράτους Δικαίου, πώς θα τους βοηθήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη εδώ και γενεές οικονομική καταστροφή, αν θέλουν η κυβέρνηση να διευκολύνει όλους να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αν θεωρούν σοβαρή απειλή την υπερθέρμανση του πλανήτη, αν πιστεύουν ότι ο ρατσισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα δημόσιας πολιτικής», γράφουν.

Οι ΝΥΤ πλέκουν το εγκώμιο του Μπάιντεν για όσα κατάφερε ως γερουσιαστής και αντιπρόεδρος, μεταξύ άλλων για τη στήριξη του σε νομοθεσία για τη Βία κατά των Γυναικών του 1994, σ’ εκείνη για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009, αλλά και στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, προτού καν εκφράσει τη στάση της επί του θέματος η κυβέρνηση Ομπάμα.

Το άρθρο γνώμης επικαλείται ακόμη τη στήριξη που παρείχαν στον Μπάιντεν αξιωματούχοι έμπειροι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας ως απόδειξη ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος είναι σε θέση να διαχειριστεί απειλές από το εξωτερικό, ενώ αναφέρει και τον ενθουσιασμό που πυροδότησε στις ΗΠΑ η απόφασή του να επιλέξει ως υποψήφια αντιπρόεδρο την Καμάλα Χάρις, που θα γίνει η πρώτη μαύρη ασιατικής καταγωγής γυναίκα που θα καταλάβει το πόστο αν εκλεγεί.

Παράλληλα χαρακτηρίζει τον Μπάιντεν ως υποψήφιο πρόθυμο να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει το πολωμένο Κογκρέσο, αν και παραδέχεται ότι δεν είναι «ο τέλειος υποψήφιος». «Ωστόσο, η πολιτική δεν αφορά στην τελειότητα, αλλά στην τέχνη του εφικτού και στην ενθάρρυνση της Αμερικής να αγκαλιάσει τους καλύτερους αγγελιοφόρους της», καταλήγει το άρθρο γνώμης.

 

Αφήστε μια απάντηση