Όλα έτοιμα για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες του υπουργείου Παιδείας, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου. Φέτος, ο στόχος, εν μέσω πανδημίας, είναι διττός: να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, είναι όλα έτοιμα για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και στο προσεχές διάστημα αναμένονται και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, έχουν όχι μόνο plan Β αλλά και plan C, σε περίπτωση κρουσμάτων προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος. Αναφερόμενος στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη ο γ.γ. του υπουργείου είπε στην ΕΡΤ, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν το ανώτερο επιτρεπτό όριο, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε μια χρονιά. «Όπου είναι δυνατόν σπάμε τμήματα και διορίζουμε επιπλέον αναπληρωτές.

Σε επικοινωνία με τους δήμους, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος, τους αξιοποιούμε. Μέσω του προγράμματος Ανάκαμψης, έχουμε προγραμματίσει τη δημιουργία πολλών σχολικών μονάδων, οι οποίες όμως δεν γίνονται από την μία ημέρα στην άλλη, γι’ αυτό και αναλαμβάνουμε αυστηρά μέτρα». Συγκεκριμένα, «όλοι οι μαθητές θα εισέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού πάνω από 12 ετών, με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test δύο φορές την εβδομάδα. Αντίστοιχα, θα ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς. Αν δεν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω, τότε θα χρειάζεται υποχρεωτικά – δυο φορές της εβδομάδα- αρνητικό εργαστηριακό τεστ, είτε rapid είτε pcr».

Σύμφωνα με την ertnews, o κ. Κόπτσης σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί μια ειδική βάση δεδομένων, παράλληλα με τους αναπληρωτές ετήσιας διάρκειας, για τους αναπληρωτές τρίμηνης σύμβασης. «Αυτό σημαίνει ότι εντός δύο ημερών το όποιο κενό θα αναπληρώνεται αυτομάτως. Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα. Τις παθογένειες του παρελθόντος θα τις διαγράψουμε και θα βαδίσουμε σ’ ένα σχολείο που οραματιζόμαστε».

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.