ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τη σύγχρονη βιώσιμη πόλη στην οποία ζούμε και κυκλοφορούμε”

Με το σύνθημα “Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τη σύγχρονη βιώσιμη πόλη στην οποία ζούμε και κυκλοφορούμε” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, διοργανώνοντας μια ξεχωριστή διαδραστική εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου.

Στόχος της εκδήλωσης, που οργάνωσε το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τη Δ/νση Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας και τη Δ/νση Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η ευαισθητοποίηση των μικρών δημοτών ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση κυκλοφοριακών συνθηκών που είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και στο περιβάλλον, η ανάπτυξη κυκλοφοριακής συνείδησης και παιδείας και η προώθηση της χρήσης των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Εκπαιδευτές του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για τις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας, να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια καθώς και στο αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζω τα αρχαία Ελληνικά παιχνίδια” και σε άλλες δράσεις για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις.
Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Ανδρεάδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Γιώργος Χατζηβρέττας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Παύλος Σιταρίδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Μερκούρης.

“Συμμετείχαμε για πρώτη φορά φέτος στον Ευρωπαϊκό θεσμό της Εβδομάδας Κινητικότητας στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα στον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης μας και να προωθήσουμε τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης. Και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο δήμο μας κάτι αρχίζει πλέον να αλλάζει. Να αναφερθώ στη λειτουργία του συστήματος των Κοινόχρηστων ποδηλάτων, στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα καθώς και σε εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

“Ο φετινός πανευρωπαϊκός εορτασμός της Εβδομάδας Κινητικότητας ήταν για τον Δήμο μας ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς συμπίπτει με την κορύφωση των δράσεων μας αναφορικά με τον σχεδιασμό και την υιοθέτηση του στρατηγικού σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Στόχος μας είναι να χαράξουμε μια νέα εποχή στις συνθήκες της μετακίνησης και της αστικής κυκλοφορίας εντός του δήμου, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε., του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Ανδρεάδης.

“Αυτές τις δράσεις ευαισθητοποίησης δεσμευόμαστε πως όχι μόνο θα τις συνεχίσουμε αλλά και θα τις διευρύνουμε. Η αρχή έγινε φέτος. Ήδη επεξεργαζόμαστε τις ιδέες και τις προτάσεις για την επόμενη διοργάνωση προκειμένου οργανωτικά να αντεπεξέλθουμε στους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει” επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιώργος Χατζηβρέττας.
“Μέσα από αυτήν την εκδήλωση στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως όλα μπορούν να αλλάξουν αν θέλουμε πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με την καλλιέργεια κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης στους μαθητές και στους νέους ώστε να αναπτύξουν σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στον άνθρωπο και στο περιβάλλον” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Παύλος Σιταρίδης.

Αφήστε μια απάντηση