ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Γέφυρα του Αλιάκμονα

Ανακατασκευάστηκε η Γέφυρα του Αλιάκμονα, η μεγαλύτερη γέφυρα του οδικού άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Τwitter o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

«Παραδώσαμε παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή», γράφει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου μιας γέφυρας που ήδη μετρούσε 50 χρόνιας ζωής.

«Η Γέφυρα του Αλιάκμονα, η μεγαλύτερη γέφυρα του οδικού άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, είναι πλέον ανακατασκευασμένη, αντισεισμική και σύγχρονη. Οι εργασίες ενίσχυσής της, που κρίθηκαν αναγκαίες καθώς η γέφυρα μετρούσε ήδη 50 χρόνια ζωής, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και ολοκληρώθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η νέα και ασφαλής Γέφυρα του Αλιάκμονα θα συνεχίζει να εξυπηρετεί την κυκλοφορία για 100 ακόμη χρόνια και να ενώνει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας: την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη», καταλήγει ο κ. Καραμανλής, παραθέτοντας και φωτογραφίες από την ανακατασκευασμένη γέφυρα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση