Ουκρανία: Πού και πώς «χτύπησε» η Ρωσία

0

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από τότε οι εικόνες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα είναι συγκλονιστικές. Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού να «σφυροκοπούν» όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας. Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη που παρουσιάζει το in, στηριζόμενο στις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, το Κίεβο έχει δεχθεί επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που χτύπησαν το αεροδρόμιο και το στρατιωτικό αρχηγείο.

Στο Τσουχούιβ κοντά στο Χάρκοβο, βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα αγόρι. Από το πρωί ακούγονταν εκρήξεις στη Μαριούπολη. Επίθεση έχουν δεχθεί ακόμα το Κραματόρσκ, το Μικολαΐβ, η Οδησσός και άλλες πόλεις. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό, καθώς το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με στρατιωτική εισβολή της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που μίλησε στη ρωσική τηλεόραση, οι αντάρτες προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουχάνσκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυτονομιστές «μάχονται και συγκρούονται με τον εχθρό» στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Κονατσένκοφ διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν στοχοθετεί τις ουκρανικές πόλεις, αλλά μόνο «τις στρατιωτικές υποδομές», τις εγκαταστάσεις αεράμυνας και τα στρατιωτικά αεροδρόμια» με «μεγάλης ακρίβειας όπλα». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».
«Μπορώ να πω ότι αυτό θα τελειώσει γρήγορα», τόνισε ο Πουσίλιν, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι πόλεις και τα χωριά της περιοχής θα απελευθερωθούν σύντομα.

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.