Παγώνη: Τελειώσαμε με τα lockdown, Σεπτέμβρη πετάμε τις μάσκες

0

Την εκτίμηση ότι «πάμε καλά», στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς υπάρχει μια μείωση με αργούς ρυθμούς, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοτας ότι οι θάνατοι αρχίζουν να μειώνονται ενώ είναι στο μείον 9 τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Για το άνοιγμα το σχολείων σήμερα υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί γιατί τα παιδιά δώσανε εξετάσεις και με τις μάσκες και τις αποστάσεις από τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, η κ. Παγώνη, πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον κατά μία ώρα, δηλαδή μέχρι τα μεσάνυχτα, το ωράριο της εστίασης γιατί όπως είπε δεν έχει σημασία να φεύγει ο κόσμος από το μπαρ και να μαζεύεται στις πλατείες, ενώ επεσήμανε πως τα sms πρέπει να τελειώσουν γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί.

Αναφορικά με την μάσκες η ίδια τόνισε πως πιθανότατα θα τις βγάλουμε μετά τις 20/9 ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών και ότι υπολογίζεται μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75% που και τότε «πετάμε την μάσκα» όπως είπε ενδεικτικά. Παράλληλα τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό.

Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων και το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης ανέφερε πως ελάχιστοι έκαναν παραπάνω μέρες πυρετό, ότι δεν σημαίνει τίποτα και ότι είναι θέμα οργανισμού. «Μικρό ποσοστό θα κάνει αυτές τις επιπλοκές» ενώ υπογράμμισε πως θα γίνει τρίτη δόση ίσως σε συγκεκριμένες ομάδες μετά τον Οκτώβρη και ότι θα εξαρτηθεί από παράγοντες κινδύνου και τα επιστημονικά δεδομένα.

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.