ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση της θητείας όλων των επικουρικών γιατρών..

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προκαλεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (ν. 4410, άρθρο 52, παρ. 7α) για την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών, καθώς δίνεται η δυνατότητα παράτασης έως 30 Σεπτεμβρίου 2017, μόνο όσων υπηρετούντων επικουρικών γιατρών η θητεία τους λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, αυτό έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη σχετική ρύθμιση που έδινε τη δυνατότητα παράτασης της θητείας έως 31 Δεκεμβρίου 2015, σε όλους ανεξαιρέτως τους επικουρικούς γιατρούς.

«Η ρύθμιση δημιουργεί ανισοτιμία και αδικία σε βάρος των επικουρικών γιατρών η θητεία των οποίων λήγει σε ημερομηνία διαφορετική της 30ης Σεπτεμβρίου 2016 (π.χ. στις 31/12/2016) και απαιτείται άμεση επανόρθωση ώστε να περιλαμβάνει όλους τους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν σήμερα ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης της θητείας τους». Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ «στην πράξη αποδεικνύεται πως η διατήρηση του “θεσμού” προσωρινότητας και ομηρίας του “επικουρικού επιμελητή”, εκτός των άλλων (προσωρινότητα, ελαστικότητα, αδιαφάνεια, μισθοδοσία από “ίδια έσοδα” υποχρεώσεις -δικαιώματα) δίνει διαχρονικά την ευχέρεια στην πολιτεία να δημιουργεί διακρίσεις κατά το δοκούν».

Η ΟΕΝΓΕ επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημά της για κάλυψη όλων των κενών θέσεων ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμων επιμελητών Β’ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αφήστε μια απάντηση