ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πήγαν 76 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική;

«Εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκ. ευρώ είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα στη δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και πού διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια».

Τα παραπάνω αναφέρουν επτά βουλευτές της ΝΔ σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Οι βουλευτές σημειώνουν ότι τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ και συνεπώς «τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν, αν η κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει».

Οι βουλευτές μιλούν για αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφή και τον τόσο άδικο θάνατο 20 ανθρώπων.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Επίσης, πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες και ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η κυβέρνηση στην ΕΕ. Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

Αφήστε μια απάντηση