ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Πράσινο φως για δοκιμές του πρώτου επιβατηγού drone…

Η κινεζική εταιρεία Ehang έλαβε την άδεια να πραγματοποιήσει στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών πτητικές δοκιμές του ηλεκτροκίνητου επιβατηγού drone της με την κωδική ονομασία «184». Η εταιρεία παρουσίασε το «184» στην έκθεση CES τον περασμένο Ιανουάριο. Το συγκεκριμένο τετρακόπτερο μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη και λίγες αποσκευές (μέγιστο βάρος 100 κιλά) για 23 λεπτά σε μέγιστο ύψος 11.500 ποδών και με μέση ταχύτητα 100 χλμ/ώρα.

}

Κατά την πτήση του, το drone δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση από τον επιβάτη ή άλλο χειριστή, παρά μόνο την εισαγωγή του προορισμού. Η Ehang συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Αυτόνομων Συστημάτων της Νεβάδα (NIAS) και το γραφείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολιτείας προκειμένου να λάβει την άδεια δοκιμών.

Στη διάρκεια των δοκιμών θα πρέπει να αποδείξει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ότι το σύστημά της είναι ασφαλές για τον επιβάτη του και τα άλλα αεροσκάφη.  Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν το συγκεκριμένο drone, ή άλλα παρόμοια, λάβουν άδεια πτήσεων.

Αφήστε μια απάντηση