ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης στις σχολικές μονάδες…

Συνεχίζονται και για το φετινό διδακτικό έτος τα προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα προγράμματα εκπονούνται και υλοποιούνται από τους ιατρούς του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ, με τη συμβολή και συνεργασία των διευθυντών των σχολικών μονάδων και είναι εγκεκριμένα από τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

Τα προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν τα εξής θέματα:
Στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία:
• «Η υγιεινή των χεριών»
• «Κουνούπια, μια ιστορία που πρέπει να μάθουν τα παιδιά»
• «Κουνούπια, ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και την Δημόσια Υγεία»

Στα γυμνάσια και λύκεια:
• «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα» (ΣΜΝ)
• «Ενεργητικός Αντικαπνιστής»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα για την υγιεινή των χεριών και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων υλοποιείται ανελλιπώς από το 2011 ενώ το πρόγραμμα ενημέρωσης για το κάπνισμα από το 2013. Από το διδακτικό έτος 2015-2016 προστέθηκε το πρόγραμμα για τα κουνούπια με στόχο την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα μέτρα προστασίας από αυτά αλλά και με προτάσεις για τη διαχείριση του περιβάλλοντος σε σχέση με τη βιολογία των κουνουπιών.
Τα φετινά προγράμματα αγωγής υγείας και ενημέρωσης υλοποιούνται από την κα Μαρία Σιδηροπούλου, ιατρό Δημόσια Υγείας ΕΣΥ- Υγιεινολόγο, προϊσταμένη του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΠΚΜ, την κα Ασημένια Αδαμίδου, ιατρό Δήμόσιας Υγείας ΕΣΥ, ειδικό Γενικής Ιατρικής και την κα Χρυσούλα Σκουτζού , ιατρό Δημόσιας Υγείας, Βιοπαθολόγο.

Αφήστε μια απάντηση