ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης..

Συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προγραμματίζουν για αύριο το πρωί, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών. Σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Τη συμπαράστασή του εκφράζει, με ανακοίνωση, το 2ο περιφερειακό τμήμα Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), σημειώνοντας ότι οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «εργάζονται με αυταπάρνηση ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους και τα όρια των αντοχών τους» και καλεί την 3η ΥΠΕ να δώσει «άμεσα λύσεις».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης «τα τελευταία οκτώ χρόνια αποχώρησαν από το νοσοκομείο, χωρίς να αναπληρωθούν, περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι». Πρόσθεσε ότι από τους περίπου 700 εργαζόμενους πριν από λίγα χρόνια, σήμερα έχουν παραμείνει περί τους 380, ενώ οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι από 300.

«Ουσιαστικά, η μία στις δύο θέσεις παραμένει κενή» τόνισε ο κ. Κετικίδης και κατέληξε λέγοντας ότι  «αρρωσταίνει ένας εργαζόμενος και δημιουργείται πρόβλημα σε όλο το σύστημα, δε βγαίνει το πρόγραμμα, όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω από τις δυνάμεις τους, έχουν φτάσει στα όρια τους».

Αφήστε μια απάντηση