ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφοδέλτια ΝΔ: Αυτοί είναι οι 268 νέοι υποψήφιοι βουλευτές

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 21ης Μαΐου, η ΝΔ ανακοίνωσε χθες τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα, κρύβοντας ενδιαφέρουσες παράπλευρες ειδήσεις. Η ύπαρξη μιας κενής θέσης σε αυτό της Α’ Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι πρόκειται για την τρίτη περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που θα ανακοινώσει κατά την επίσκεψή του στην πόλη τη Μ. Δευτέρα. Επίσης, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, o Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες, ενώ σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Θέμη Χειμάρα στη Φθιώτιδα, καθώς το ΣΔΟΕ επιβεβαιώνει σε πόρισμά του τους ισχυρισμούς του κ. Χειμάρα για τις κατηγορίες εναντίον του και απομένει η έκδοση ενός εγγράφου για να κλείσει οριστικά η υπόθεσή του.

Από τους νυν βουλευτές, δεν θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους ύστερα από απόφασή τους οι εξής πέντε: η Γεωργία Μαρτίνου στην Ανατολική Αττική, ο Κώστας Τζαβάρας στην Ηλεία, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης στην Α’ Πειραιώς και ο Γιώργος Βαγιωνάς στη Χαλκιδική. Η απουσία που ξεχωρίζει, βεβαίως, είναι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Α’ Θεσσαλονίκης ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Το 50% του συνόλου των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νέα πρόσωπα. Χωρίς συμμετοχή, μέχρι σήμερα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%. Ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Απομένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τη σύνθεση του οποίου χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός. Κλειδωμένη σε εκλόγιμη θέση θεωρείται η συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, χωρίς να επιβεβαιώνεται κανένα άλλο όνομα από αυτά που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ η ανακοίνωσή του προσδιορίζεται μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο και δείτε την λίστα της ΝΔ Υποψήφιοι Βουλευτές 2023

Αφήστε μια απάντηση