Σαρηγιάννης: Πρόωρο να μπει τέλος στη χρήση της μάσκας

0

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι θα ήταν πρόωρο να μπει τέλος στη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, έκανε λόγο για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τα τέλη του Μαρτίου κι έπειτα.

Όπως εξήγησε, λαμβάνοντας υπόψη την αργή, όπως την χαρακτήρισε αποκλιμάκωση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καταγραφούν κάτω από 10.000 ημερήσια κρούσματα. «Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, ο καθηγητής Σαρηγιάννης τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή. Σαφώς όμως πηγαίνουμε σε χαλάρωση των μέτρων που δεν χρειάζονται πια», υπογράμμισε.

Τέλος, ο καθηγητής δήλωσε επιφυλακτικός όσον αφορά στο αν πλησιάζει το τέλος της πανδημίας: «Είναι δυναμικό φαινόμενο αυτή η πανδημία, προφανώς μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλο κύμα. Δεν έχουμε τελειώσει, η πτώση που βλέπετε γίνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Για να αφήσουμε πίσω τον ιό πρέπει να εφαρμόσουμε προληπτικές άμυνες. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και να γίνεται απολύμανση του αέρα».

 

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.