ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφίγγουμε τη γροθιά μας για τη ζωή», γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες

Ο Δήμος Θερμαϊκού σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για αίμα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Ν. Μηχανιώνας, που θα διαρκέσει από τις 9.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια συστηματική, συντονισμένη και ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσπάθεια του Δήμου μας, με στόχο την προσέλκυση όλο και περισσότερων πολιτών στον Εθελοντισμό, την αναγνώριση της αξίας αυτού, αλλά και τη σύνδεσή του με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Σε μια χειρονομία καλής θέλησης, αλλά συγχρόνως έμπρακτης και ζωτικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, καλούνται όλοι οι υγιείς πολίτες (άντρες και γυναίκες) ηλικίας 18 έως 62 ετών, να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Προσκαλώντας όλο τον κόσμο να βιώσει τη χαρά της προσφοράς ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε :

«Η εθελοντική αιμοδοσία κατέχει θέση πρωτιάς ανάμεσα στις κοινωνικές αρετές, αποτελώντας απόδειξη ανιδιοτελούς αγάπης και αλληλεγγύης. Με την προσφορά αίματος να μπορεί να χαρακτηρισθεί ίσως μια από τις πιο ιερές φιλανθρωπικές πράξεις, οφείλει να μεταγγισθεί σε όλους μας η αξία και η δυναμική της και η αναγνώρισή της ως ένα από τα πολυτιμότερα δώρα προς το συνάνθρωπο. Ένα δώρο ζωής. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες, που τους επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία και «σφίγγοντας τη γροθιά τους» να χαρίσουν ζωή!

Αφήστε μια απάντηση