ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σκρέκας: Προσεχώς οι αιτήσεις σε πέντε προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες

Πέντε προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες με την υποβολή αιτήσεων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», το «Αλλάζω Θερμοσίφωνα», το «Εξοικονομώ 2023» για όλα τα νοικοκυριά, το «Εξοικονομώ -Ανακαινίζω» για νέους και το «Εξοικονομώ επιχειρήσεων».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας στον ΣΚΑΪ 1003, ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1,2 δισ ευρώ που θα διατεθούν τον επόμενο χρόνο. Επεσήμανε, αυτά τα χρήματα, θα κινητοποιήσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεων.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι και στην χώρα μας είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης στο ρεύμα, υπάρχουν πάροχοι που για τον Απρίλιο έχουν ανακοινώσει τιμές που προσεγγίζουν τα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα. Όπως εξήγησε, σε κάποιους προμηθευτές η τιμή λιανικής μειώνεται στα 9 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν η τιμή της ΔΕΗ πριν την κρίση ήταν περίπου στα 11 λεπτά.

 

Αφήστε μια απάντηση