ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σουηδικό «σωσίβιο» για τα Οινοποιεία Μπουτάρη αλλά χωρίς… Μπουτάρη

Η ιστορική επιχείρηση, που κλείνει φέτος 143 χρόνια στην αγορά, διασώζεται από τη Sterner Stenhus των αδελφών Γεωργιάδη – Η άνοδος, η πτώση, το άγνωστο παρασκήνιο με τους μνηστήρες και η τωρινή «τομή» με το παρελθόν. Μια τομή με το παρελθόν επιδιώκει, όπως όλα δείχνουν, η Sterner Stenhus Greece, δηλαδή ο εγχώριος βραχίονας του ομίλου των αδελφών Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη, που έριξε το σωσίβιο σωτηρίας στην παραπαίουσα οικονομικά Οινοποιεία Μπουτάρη.

Και τούτο καθώς, μετά την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές και την αναμενόμενη επικύρωσή της από το Πρωτοδικείο Βέροιας το επόμενο διάστημα, στη διοίκηση της εταιρείας ύστερα από 143 χρόνια δεν θα υπάρχει Μπουτάρης. Γιατί, όπως λένε οι πληροφορίες, ναι μεν προβλέπεται η αξιοποίηση της πολύχρονης πείρας του Κώστα Μπουτάρη -μέχρι σήμερα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας- από θέση συμβούλου, όχι όμως και η συμμετοχή του με εκτελεστικό ρόλο στη διοίκηση του νέου εταιρικού σχήματος που φιλοδοξεί να συνεχίσει τη διαδρομή της εμβληματικής οινοποιίας.

Ηδη, άλλωστε, αυτό το διάδοχο σχήμα έχει συσταθεί από τις 24 Μαρτίου 2022, με την επωνυμία SSG Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. και στη διοίκηση συμμετέχουν ο Θωμάς Γεωργιάδης, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Frank Rossen ως αντιπρόεδρος και ο Παναγιώτης Μπαρκονίκος ως εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου προβλέπεται μέχρι τον Μάρτιο του 2028.

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον ρεπορτάζ εδώ: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/souidiko-sosivio-gia-ta-inopiia-boutari-alla-choris-boutari-pics/

 

Αφήστε μια απάντηση