Σούπερ Λιγκ: Παράταση της αναστολής έως τις 24 Απριλίου

0

Μετά από μία σχεδόν δύο ωρών τηλεδιάσκεψη οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ αποφάσισαν ομόφωνα να δοθεί παράταση στην αναστολή του πρωταθλήματος έως τις 24 Απριλίου. Παράλληλα, έως τότε (το αργότερο) θα συνεδριάσει το Working Group που αποφασίστηκε να αποτελείται από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΑΕΛ.

Το Working Group ήταν μία πρόταση του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου. Στην δίωρη τηλεδιάσκεψη ακούστηκαν πολλές απόψεις με πρώτη αυτή του Αλαφούζου που ζήτησε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας σύμφωνο τον ΠΑΟΚ ενώ και άλλες ομάδες όπως ο Άρης και ο Παναιτωλικός έδειξαν θετική σε αυτή την εξέλιξη. Κανείς βεβαίως δεν μπήκε στη διαδικασία να αναφέρει πως θα συμβεί αυτό, πως θα κλείσει δηλαδή το πρωτάθλημα.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μέχρι εκείνη την στιγμή η τηλεδιάσκεψη ήταν σε αδιέξοδο. Η Ξάνθη πρότεινε την συνέχιση, η ΑΕΛ και η ΑΕΚ την αναστολή και επί της ουσίας κάθε μία ομάδα έβαζε μπροστά το δικό της συμφέρον με ότι αυτό συνεπάγεται για τον συνεταιρισμό.

Με το που πήρε τον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα πάντα μπήκαν σε μια σειρά. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως ό,τι γίνει πρέπει να γίνει ομόφωνα και αν αποφασιστεί οριστική διακοπή θα συμβεί χωρίς παύλες και τελείες.

Μετά την παρέμβαση Μαρινάκη και οι 14 ομάδες συμφώνησαν να πάνε σε αναστολή έως και τις 24 Απριλίου και τότε ανάλογα και με το πως θα πηγαίνουν τα πράγματα στην χώρα να ξανασυζητήσουν και να αποφασίσουν αν θα ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο φέτος ή αν θα πάμε σε οριστική διακοπή. Μια οριστική διακοπή όμως ξεκάθαρη σε όλα, χωρίς εκκρεμότητες, παύλες και τελείες.

Η ανακοίνωση της Λίγκας

Ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020.

Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, πριν τις 24 Απριλίου.

Παράλληλα ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνομώνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης.

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.