ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Στην αγκαλιά της Θεοτόκου οι Ένοπλες Δυνάμεις»

«Στην αγκαλιά της Θεοτόκου» είναι ο τίτλος της μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και το Γ΄ Σώμα Στρατού/NRDC-GR. Συνεχίζοντας την παραγωγική και αγαστή διασύνδεσή τους που εγκαινίασαν πριν από μερικές ημέρες με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, το οποίο υπέγραψαν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο διοικητής του Σώματος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος και το οποίο περιλαμβάνει πλήθος ποιοτικών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων.

Η εκδήλωση γίνεται ενόψει της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπίπτει με τον εορτασμό μιας μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, των «Εισοδίων της Θεοτόκου» και πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πανόραμα με τη συμμετοχή της  Στρατιωτικής Μουσικής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR .

Στο τραγούδι θα συμμετάσχει ο Σωκράτης Παπαϊωάννου, καθώς και οι χορωδίες της Εταιρίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ο Κύκλος» με τον μαέστρο Ιωάννη Ιωσηφίδη και της Βυζαντινής Μουσικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διοργανωθεί έκθεση αγιογραφίας της Ελένης Αγγελίδου, η οποία θα εκτεθεί στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανοράματος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα την παρουσιάσουν η δικηγόρος και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος Ιφιγένεια Παραστατίδου και ο Ίλαρχος Αθηνόδωρος Μοσχόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση