ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» ο δήμος Θέρμης

Ο δήμος Θέρμης περιλαμβάνεται μεταξύ των περίπου ογδόντα δήμων στην Ελλάδα οι οποίοι συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030».

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας πρόκειται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δήμων οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν την Αποστολή με τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εκδήλωση για την υπογραφή του Μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 3 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον δήμο Θέρμης θα εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Η τρέχουσα κλιματική έκτακτη ανάγκη με τις δυσάρεστες έως και καταστροφικές συνέπειες εξανάγκασε τις πόλεις να κινητοποιηθούν με σκοπό το όφελος των πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαβλέποντας την ανάγκη μετάβασης των πόλεων στην κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αντιλαμβανόμενη την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο περιβάλλον, οδηγήθηκε στην πρόταση της Αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030, από και προς τον πολίτη» προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας.

 

Αφήστε μια απάντηση