ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα Διαφθοράς ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, σύμφωνα με το οποίο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, φέρεται ότι επιβάρυνε τους δημότες του με 228.000 ευρώ για «αποζημίωση κατόπιν δικαστικής απόφασης», η οποία αφορούσε τον ίδιο. Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στο αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου και στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί ο δήμαρχος να καταθέσει ανωμοτί (ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης). Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ “ΑΥΓΗΣ”
Αυτό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή που προκάλεσε την έρευνα:
Αυγή: Οι δημότες πλήρωσαν τα «σπασμένα» του δημάρχου Ωραιοκάστρου

«Με 228.000 Ευρώ χρέωσε τους πολίτες του Ωραιοκάστρου, ο Δήμαρχος της πόλης, αφού αυτοί πλήρωσαν τα σπασμένα από παλιότερους τραμπουκισμούς και καταστροφές για τις οποίες είχε καταδικαστεί ο κ. Αστέριος Γαβότσης», όπως αναφέρει σήμερα, η «Αυγή», αναφερόμενη σε επεισόδια του 2008, που σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Δήμαρχος «είχε πρωταγωνιστήσει», στη ματαίωση δημιουργίας, στα όρια του δήμου του, παραρτήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Πολύ πριν τα βάλει με τα προσφυγόπουλα, καλώντας τους γονείς να τα διώξουν από τα σχολεία του Ωραιοκάστρου, ο “γαλάζιος” δήμαρχος είχε επιδοθεί στο κυνήγι των ψυχικά πασχόντων, έχοντας πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια του 2008 για τη ματαίωση της δημιουργίας παραρτήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στα όρια του δήμου του. Ο Αστέριος Γαβότσης, που καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός, κατάφερε να περάσει στον προϋπολογισμό του δήμου τα “σπασμένα”».

«Ο “γαλάζιος” δήμαρχος, που πρόσφατα κάλεσε τους γονείς να ανοίξουν ακόμη και κεφάλια, ώστε να διώξουν τα προσφυγόπουλα από τα σχολεία του Ωραιοκάστρου, έτυχε της συμπαράστασης Μάκη Βορίδη, αλλά και της ανοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. μια και, εκτός από το ότι είναι ρατσιστής, αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα των δημοτών του για να πληρώνει τις ακραίες και επικίνδυνες αντιλήψεις του», ολοκληρώνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση