ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης απέκτησε ο Δήμος Παύλου Μελά

Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης απέκτησε και πάλι, μετά από τέσσερα χρόνια, ο δήμος Παύλου Μελά. Στη θέση της Ανεξάρτητης Αρχής εξελέγη μετά από μυστική ψηφοφορία η δικηγόρος Αργυρώ Μούντζελου λαμβάνοντας 27 ψήφους έναντι 9 του συνυποψηφίου της και πρώην δημάρχου Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου που απαιτούνταν από τη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των δήμων της χώρας δεν κατάφερε να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη εκλογή ιδιαίτερα σημαντική για τον δήμο Παύλου Μελά.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ικανοποιημένος καθώς ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης είναι ένας θεσμός που μπορεί να μην είναι μέρος της διοίκησης, βρίσκεται όμως δίπλα της. Η διοικητική συμβολή του, ως ανεξάρτητη αρχή αλλά και ως διαμεσολαβητής, μεταξύ πολιτών/επιχειρήσεων και υπηρεσιών του δήμου, συμπυκνώνεται στην επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων με τρόπο διακριτό και ουδέτερο. Κερδίσαμε ένα πρώτο στοίχημα για αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση μέσα από ευρύτερες συναινέσεις στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και αυτό είναι δείγμα θεσμικής ωριμότητας».

Η Αργυρώ Μούντζελου είναι δικηγόρος Παρ‘ Εφέταις του δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά και το Δίκαιο των Επιχειρήσεων, πιστοποιημένη σε ζητήματα Προστασίας Δεδομένων και Αθλητικού Δικαίου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου η εκλογή μου στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη για την εμπιστοσύνη του, τους δημοτικούς συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου που ανέδειξε με τη στάση του την σπουδαιότητα του ρόλου του Συμπαραστάτη και την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Αρχής. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα ανταποκριθώ με αμεροληψία στις απαιτήσεις και τα καθήκοντα του Θεσμού, σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και με αποκλειστικό μέλημα την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών», ανέφερε η κα Μούντζελου.

Αφήστε μια απάντηση