Συνελήφθη για «φακελάκι» αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης

0

Στη σύλληψη αντιδημάρχου του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο αντιδήμαρχος συνελήφθη με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, καθώς φέρεται να πήρε φακελάκι για να τακτοποιήσει – με έναν ακόμα λογιστή και μια εφοριακό – υπόθεση φαρμακοποιού πελάτη του, ο οποίος κατήγγειλε και το περιστατικό. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες.

Η εισαγγελέας άσκησε πριν από λίγο κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση, σε βάρος της εφοριακού και των δύο λογιστών. Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση. Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε αποδεκτή την παραίτηση μέχρι πρότινος συνεργάτη του. “Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση”, αναφέρεται λιτά στην ανακοίνωση.

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.