ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών 2,3 εκατ. ευρώ

Αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες έναν 74χρονο με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, ενώ το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ. Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

«Από τη στιγμή που έφυγα από τον ΟΑΣΘ, το Δημόσιο με όφειλε και με οφείλει 130 εκατομμύρια ευρώ. Άμα τα είχε δώσει και ήταν συνεπές, δεν θα υπήρχε καμία οφειλή από τον ΟΑΣΘ. Παρ’ όλα αυτά, για τον συγκεκριμένο μήνα είχα πληρώσει το 50% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το νόμο και έκανα συγχρόνως ένσταση για να δικαιολογηθώ, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ολόκληρη την οφειλή. Ακόμα δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της ενστάσεως και ήρθαν χθες και με συνέλαβαν», τόνισε, μιλώντας στο thestival.gr, ο κ. Στεφανίδης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ επεσήμανε επίσης και την οφειλή του υπουργείου Μεταφορών για την κάλυψη της διαφοράς του ΦΠΑ, η οποία είχε αποφασιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όπως είπε δεν καταβλήθηκε στον ΟΑΣΘ. «Δεν μας καταβλήθηκε καν η διαφορά από το ΦΠΑ, η οποία ανέρχεται στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεισόδιο με τον Στέλιο Παππά
Επεισοδιακή ήταν η τελετή «παράδοσης-παραλαβής» στα γραφεία του ΟΑΣΘ, όπου ο Στέλιος Παππάς ανέλαβε τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος του Οργανισμού, τον περασμένο Οκτώβριο.Ο πρώην πρόεδρος, Χρήστος Στεφανίδης, στην ομιλία αποχώρησής του, ήταν ιδιαίτερα δηκτικός στα σχόλιά του για την επιλογή της κυβέρνησης λέγοντας «το νέο ήθος και η αξιοκρατία, που υποσχόταν, αποτυπώνεται σε επιλογές στελεχών με κριτήριο όχι την γνώση και την επιτυχή εμπειρία στις επιβατικές μεταφορές αλλά τις συγγενικές σχέσεις και την αφοσίωση στο κόμμα».Η φράση αυτή του Χρήστου Στεφανίδη, πυροδότησε την ένταση, καθώς ο Στέλιος Παππάς δεν άργησε να «σηκώσει το γάντι» και να αντεπιτεθεί.

Ολόκληρος ο διάλογός τους:
Στ. Παππάς: Το γεγονός ότι έχετε μια εκκρεμότητα, οι εργαζόμενοι δεν είναι πληρωμένοι, δεν είναι πρόβλημα για σας; Γιατί δεν μας το είπατε;
Χρ. Στεφανίδης: Δεν σας το είπαμε; Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια.
Στ. Παππάς: Ακούστε λοιπόν.
Χρ. Στεφανίδης: Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;  Σε παρακαλώ πάρα πολύ. Χθες το βράδυ που με πήρε ο Γενικός Γραμματέας δεν μου είπε οτι θα γινόταν κ.Παππά παράδοση-παραλαβή.
Στ. Παππάς: Ούτε εμένα οτι θα ερχόσουν εδώ ως εκπρόσωπος της ΝΔ.
Χρ. Στεφανίδης: Δεν κρύβουμε τίποτα είναι στη διάθεσή σας. Το θέμα μας εδώ πέρα είναι άλλο. Δεν πληρωθήκανε, γιατί δεν έδωσε τα χρήματα του ΦΠΑ ο κύριος υπουργός. Με διέψευσε στη Βουλή ότι τα έδωσε. Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε;
Στ. Παππάς: Δεν το είδα.
Χρ. Στεφανίδης: Γιατί μας ζητήσατε και δεν…
Στ. Παππάς: Θα φωνάξουμε…. Δεν πειράζει, δεν πειράζει , μπορείτε να αποχωρήσετε. Ήδη έχετε παραδώσει.

Ο απερχόμενος πρόεδρος φέρεται μάλιστα να άφησε επιδεικτικά και στα γρήγορα τα κλειδιά του γραφείου και των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε, στον νέο πρόεδρο, ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε.

Πηγή: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών 2,3 εκατ. ευρώ | iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση