ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεματικής

Τις δυνατότητες παροχής καινοτόμων υπηρεσιών προς τους πολίτες συζήτησε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στους χώρους του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/Ι.Π.ΤΗΛ.) στην Θέρμη.

Ο δήμος Βόλβης έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΕΤΑ/Ι.Π.ΤΗΛ., για την εφαρμογή πιλοτικών διαδικτυακών δράσεων, τη διοργάνωση κοινών επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων και την από κοινού διαμόρφωση προτάσεων εκπόνησης προγραμμάτων. Κύριος στόχος της συνεργασίας είναι η ενσωμάτωση από τον δήμο Βόλβης προς όφελος των δημοτών, όλων εκείνων των καινοτόμων τεχνολογιών, που θα προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Ο κ. Λιάμας ξεναγήθηκε από τον ερευνητή του Ινστιτούτου Κωνσταντίνο Βότη, στην προσομοίωση «έξυπνου σπιτιού» που αναπτύσσει το ΕΚΕΤΑ/Ι.Π.ΤΗΛ., στις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν ενσωματωθεί και λειτουργούν πλήθος από τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι υπό ανάπτυξη κοινές δράσεις του δήμου Βόλβης με το Ινστιτούτο, στους τομείς: της διαχείρισης του νερού, της υποστήριξης των ηλικιωμένων και των ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, της «έξυπνης» διαχείρισης και της ενεργειακής εξοικονόμησης των δημοτικών κτιρίων, της διαχείρισης των απορριμμάτων κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση