ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντονισμός Πολιτικής Προστασίας για τη θερινή περίοδο..

Με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων απρόβλεπτων και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων της θερινής περιόδου, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης. Η δημόσια συνδιάσκεψη, έγινε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Σταυρό, παρουσία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, με συντονιστή τον γενικό γραμματέα δήμου Βόλβης Χρήστο Κοπατσάρη,.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ενορχηστρωμένης ενεργοποίησης, όλων των υπηρεσιών που απαρτίζουν το Συντονιστικό Όργανο. Ο αντιδήμαρχος Βόλβης Βασίλης Σιάγκας μίλησε  για τις προληπτικές δράσεις (καθαρισμός οικοπέδων κλπ) των δημοτικών υπηρεσιών, ενόψει κινδύνων πυρκαγιάς, ενώ ο υπάλληλος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας δήμου Βόλβης Παράσχος Αγιάνογλου, παρουσίασε το οργανωτικό πλαίσιο και τις δυνατότητες αντιμετώπισης απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων. Επίσης, παρουσιάστηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, εγκεκριμένος ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης.

Ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Νικόλαος Αθάνατος, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες ενέργειες που έγιναν ή προβλέπονται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.

Στην προετοιμασία για τη διαχείριση των όποιων επικινδύνων καιρικών φαινομένων της θερινής περιόδου, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης. Στα επιμέρους προβλήματα που υφίστανται σε ορισμένες περιοχές του δήμου, τοποθετήθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των: Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρού, Δασαρχείου Σταυρού, Αστυνομικών Τμημάτων Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Τροχαίας Ασπροβάλτας, Λιμενικού Σταθμού Σταυρού, ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά και Εγνατίας Οδού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Βόλβης.

Αφήστε μια απάντηση