ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Συστήματα και κάμερες θερμομέτρησης στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Πανέτοιμος και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θωρακίζει εργαζόμενους και δημότες. Εκτός από την ευλαβική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, επιστρατεύονται και τα μέσα σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο δήμος προχώρησε στην προμήθεια 7 επιδαπέδιων συστημάτων θερμομέτρησης που θερμομετρούν αυτόματα κάθε εισερχόμενο στο κτίριο και προειδοποιούν με alarm για κάθε εμπύρετη είσοδο. Τα μηχανήματα τοποθετήθηκαν και ήδη λειτουργούν:
• Στο Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτη (έδρα του δήμου στο Πανόραμα).
•  Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος
•  Στο Δημοτικό Κατάστημα Ασβεστοχωρίου
•  Στο Δημοτικό Κατάστημα Πυλαίας
•  Στην Τεχνική Υπηρεσία στην Πυλαία
• Στο Εργοτάξιο του Δήμου στην Πυλαία
• Στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στην Πυλαία.

Ακόμη ο δήμος προμηθεύτηκε 5 θερμικές κάμερες, εκ των οποίων οι τέσσερις θα τοποθετηθούν σε Δημοτικά Κτίρια, ενώ μία κάμερα θα τοποθετείται κάθε φορά στους χώρους εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο δήμος και στις οποίες υπάρχει προσέλευση κοινού. Με την τοποθέτηση και λειτουργία των θερμικών καμερών θα ελέγχεται ανέπαφα η θερμοκρασία του σώματος των εργαζομένων και των πολιτών κατά την είσοδο τους στα δημοτικά κτίρια και στις εκδηλώσεις του δήμου. Στις περιπτώσεις που η θερμοκρασία του σώματος υπερβαίνει τη φυσιολογική θα αποστέλλεται ειδοποίηση και θα αναπαράγεται φωνητική προειδοποίηση ώστε να αποτρέπεται η είσοδος στο χώρο.

Στην πρώτη γραμμή «άμυνας» παραμένουν και τα γνωστά ρομπότ απολύμανσης που προμηθεύτηκε ο δήμος και  ανέλαβαν δράση κατά του ιού σε κλειστούς χώρους γρήγορα και στοχευμένα. Είναι ενδεικτικό ότι ένα και μόνο ρομπότ μπορεί να απολυμάνει χώρους έως και 700 τ.μ., ενώ η απολύμανση για ένα μέσο δωμάτιο δε διαρκεί παραπάνω από 6 λεπτά.

«Τελικά η τεχνολογία αποδεικνύεται κλειδί στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Τόσο με τη χρήση τεχνολογικών μέσων για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, όσο και με τις εφαρμογές και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που μειώνουν την προσέλευση του κοινού στα δημοτικά κτίρια, αφού μπορεί ηλεκτρονικά να εξυπηρετείται εύκολα από σπίτι ή το γραφείo του», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδης.

 

Αφήστε μια απάντηση