ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θεοδωρικάκος: Πιθανό να εμπλέκεται άλλο ένα άτομο στη δολοφονία του Άλκη

Την αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει της σύλληψης έκανε σήμερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν και απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, υπογράμμισε ότι η αστυνομία θα φτάσει ως το τέλος και όποιος εμπλέκεται, θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε και τόνισε ότι είναι θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

«Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η αστυνομία τις τελευταίες έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κλείνει παράνομους συνδέσμους «φιλάθλων» που είναι άντρα χουλιγκανισμού, βιαιοτήτων και εγκληματικότητας. «Έχουν κλείσει ήδη 11 τέτοιοι σύνδεσμοι και σήμερα θα γίνουν 18 επιπλέον έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα», επισήμανε. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η πολιτεία έχει ήδη κινητοποιηθεί και τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για περαιτέρω μέτρα που προβλέπουν αυστηροποίηση των ποινών και εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να συστρατευθούν και οι ίδιες ομάδες απέναντι στα φαινόμενα οπαδικής βίας.

«Δεν επιτρέπεται να πιστεύει κανείς ότι το να διαθέτει τέτοιους χούλιγκαν είναι δύναμη για την ομάδα του. Είναι ντροπή για την ομάδα του. Οι ομάδες μπορούν να κερδίζουν τους αγώνες μέσα στο γήπεδο και να χαίρονται να βλέπουν οικογένειες να πηγαίνουν στο γήπεδο και όχι ανθρώπους που ετοιμάζονται να γίνουν δολοφόνους από τα 20 χρόνια τους. Για αυτό έχουμε απευθύνει κάλεσμα στους παράγοντες των ομάδων για ενότητα και συστράτευση», είπε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση