ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το αποτέλεσμα του προγράμματος «Το χαρτί του μέλλοντος μας, ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία» δικαιώνει την προσπάθεια μας!!

Το τελικό αποτέλεσμα του Προγράμματος «Το χαρτί του μέλλοντος μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία» δικαιώνει την προσπάθεια μας να αναπτύξουν οι μαθητές οικολογική ευαισθησία, υπευθυνότητα, σεβασμό για το βιβλίο και τη χαρά της προσφοράς προς τη σχολική κοινότητα τόνισε ο Μιχάλης Γεράνης πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας..

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος «Το χαρτί του μέλλοντος μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία» αποφασίστηκε η συνεργασία του ΦΟΔΣΑ με το ΥΠΠΕΘ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα στις σχολικές μονάδες των Δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη. Ο αριθμός των σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ανέρχεται στα 73 με συνολικό αριθμό μαθητών 19541. Βάσει της εκτιμώμενης ποσότητας συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού ανά σχολείο και με την παραδοχή ότι κάθε κάδος δύναται να συλλέξει ποσότητα ανακυκλώσιμου χαρτιού εως 500 κιλών τοποθετήθηκαν 109 κάδοι στο σύνολο των σχολικών μονάδων των τεσσάρων δήμων.

Στη συνέχεια απορριμματοφόρα του ΦΟΔΣΑ συνέλλεξαν το ανακυκλώσιμο υλικό από κάθε σχολική μονάδα και το οδήγησαν στο χώρο του ΚΔΑΥ (κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) Ταγαράδων, όπου μεταφορτώθηκαν με τη βοήθεια κατάλληλων μηχανημάτων έργου σε σκάφες συλλογής , οι οποίες αφού ζυγίστηκαν στη γεφυροπλάστιγγα Ταγαράδων , απομακρύνθηκαν με ιδία μέσα και δαπάνες αναδόχου ο οποίος επελέγη κατόπιν δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας που διεξήχθη από το ΙΤΥΕ – Διόφαντος. Συνολικά συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση 22.120 κιλά χαρτιού όπου τα έσοδα από την πώληση του ανακυκλωμένου χαρτιού ανέρχονται σε περίπου 4000,00 ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη της ανάγκης για γραφική ύλη των σχολικών μονάδων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Όπως έχω πει πολλές φορές στέκομαι ιδιαίτερα στα σχολεία διότι το ζήτημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ενημέρωσης της νέας γενιάς για τα ζητήματα περιβάλλοντος πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των πολιτικών προτεραιοτήτων του ΦΟΔΣΑ. Τα παιδιά είναι αυτά τα οποία επιβάλλουν στους γονείς αλλαγές συμπεριφορών. Γι’ αυτό και επενδύουμε σε τέτοια προγράμματα και τα αποτελέσματα όπως είδαμε δικαιώνουν την προσπάθεια μας.

Αφήστε μια απάντηση