ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το φυσικό αέριο έρχεται στο Φίλυρο. Νέα δικαίωση για τον δήμο μας»..

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η δεύτερη  ενημερωτική εκδήλωση του δήμου για την επέκταση του φυσικού αερίου στο Φίλυρο. Σκοπός της εκδήλωσης, που έγινε στην πανέμορφη αίθουσα του Λυκείου Φιλύρου, ήταν να ενημερωθούν έγκυρα και υπεύθυνα οι πολίτες του Φιλύρου, σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για την περιοχή τους, μια απόφαση που ανακοινώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και προβλέπει τη σύνδεση του Χορτιάτη, της Εξοχής και του Φιλύρου με το φυσικό αέριο. «Η επέκταση του δικτύου του αερίου προς το βόρειο κομμάτι του δήμου μας αποτελεί μια δικαίωση για τους αγώνες που κάνουμε εδώ και χρόνια. Γιατί χάρη στις προσπάθειές μας καταφέραμε το έργο να ξεκινήσει τρία χρόνια νωρίτερα. Πρόκειται για ενέργεια που είναι φιλική προς το περιβάλλον και πιο οικονομική για τον καταναλωτή», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που άνοιξε την εκδήλωση.

Από τη μεριά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι η επέκταση θα δώσει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και ότι αυτό αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. «Η οικονομία για τον καταναλωτή θα είναι της τάξης του 40%, ενώ πολύ θετικές θα είναι οι επιπτώσεις για την κλιματολογική αλλαγή», σημείωσε ο κ. Φάμελλος ο οποίος έκανε λόγο για μια καλή ημέρα για την περιοχή. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο πρόεδρος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Βενέτης Μπούρας και ο διευθυντής ανάπτυξης και νέων συνδέσεων της εταιρίας Μιχάλης Στεργιόπουλος, που παρουσίασαν λεπτομέρειες για την πορεία του έργου. Όπως ανακοίνωσαν μέχρι τον Οκτώβριο οι περιοχές του Φιλύρου θα έχουν φυσικό αέριο, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί γραφείο ενημέρωσης στο Φίλυρο.

Επίσης οι δύο εκπρόσωποι ανακοίνωσαν ότι για όλες τις νέες συνδέσεις θα υπάρχει 100% απαλλαγή από τα τέλη σύνδεσης, επισήμαναν  τη σημασία που έχει οι πολίτες να επιλέξουν πιστοποιημένους τεχνικούς για την εγκατάσταση, ενώ επέμεναν στην ανάγκη να κάνουν συντήρηση της εγκατάστασης κάθε χρόνο και ένα τεστ αντοχής των σωληνώσεων κάθε τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια επακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους πολίτες που είχαν γεμίσει την αίθουσα του Λυκείου Φιλύρου και οι οποίοι έθεσαν ερωτήματα για τις λεπτομέρειες της επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση