ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τους Δημοκρατικούς Δημάρχους ν΄αντιταχθούν στη φίμωση των δημοτικών παρατάξεων από τον Βορίδη

Σφοδρή είναι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην κατάργηση δια νόμου του δημοκρατικού κεκτημένου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, να θέτουν εκτός ημερησίας θέματα στις συνεδριάσεις αυτών των οργάνων. Αυταρχισμό και όνειδος για τη Δημοκρατία, χαρακτηρίζει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τη σχετική ρύθμιση που περιέχει το νομοσχέδιο, του υπουργείου Εσωτερικών.

«Η αυταρχική απόπειρα της Ν.Δ. να φιμώσει τις Δημοτικές Παρατάξεις, αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία.Το δικαίωμα των Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης, ώστε τα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν επ’ αυτών, είναι αναφαίρετο|, υπογραμμίζει η κυρία Λιακούλη και προσθέτει: “Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 ρητώς το είχε διασφαλίσει στην παρ.7 του Άρθρου 67 του Καλλικράτη (ν.3852/2010), καθώς εμείς πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου και σεβόμαστε την προστασία των δικαιωμάτων όλων των Αιρετών, που οι πολίτες επιλέγουν με την ψήφο τους στις δημοτικές κάλπες.

Η μεθόδευση της Ν.Δ. να επιβάλει δια Νόμου σιωπητήριο στις Δημοτικές Παρατάξεις, με την επίκληση μάλιστα λόγων «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου», αποτελεί ακόμα μία ωμή παρέμβαση. Δεν μας εκπλήσσει. Από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη επιδίδονται σε έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον των Δημοτικών Συμβουλίων, κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του μόνου θεσμού με άμεση λαϊκή νομιμοποίηση που αδυνατούν να χειραγωγήσουν και να καθυποτάξουν στις παλαιοκομματικές και πελατειακές τους ορέξεις.

Είναι θλιβερό ότι ακόμα και τώρα, που οι αντιδημοκρατικές διατάξεις της Κυβέρνησης καταπίπτουν ως αντισυνταγματικές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το “πάθημα” δεν τους γίνεται “μάθημα”.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι δημοκράτες Δήμαρχοι δεν ευθύνονται για το ανοσιούργημα που προωθεί η Κυβέρνηση, και θα αντιταχθούν, με ένα δυναμικό “όχι”.»

 

Αφήστε μια απάντηση