Το τέλος του lockdown. Τι αλλάζει στη ζωή μας από την Παρασκευή 14 Μαΐου

0

Έτσι λοιπόν, από την ερχόμενη Παρασκευή, η χώρα μας ανοίγει στον τουρισμό. Από την ίδια μέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 00:30 το βράδυ, ενώ καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς επίσης ανοίγουν και τα μουσεία.

Επιπλέον, μέσα στον Μάιο το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη ανά 25 τμ, χωρίς click inside ή click away, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα συμβεί αυτό. Για λίγο αργότερα μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών (17 Μαΐου), των θερινών κινηματογράφων (21 Μαΐου) και των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων (28 Μαΐου). 

Ακόμα, στις 31 Μαΐου αναμένεται να πάρουν «φωτιά» οι διάδρομοι και τα όργανα, καθώς εκείνη τη μέρα προγραμματίζεται το άνοιγμα των γυμναστηρίων. Από την 1η Ιουνίου θα γίνονται γάμοι σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να γίνουν γίνονται και οι βαπτίσεις. Τέλος, το Μάιο θα εξακολουθήσει η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

 

Γράψτε την άποψη σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.